Kuracie prsia s avokádom
- Základ omáčky:
- 1 ks cibuľa
- 2 ks (vňaťová cibuľka) cibuľka jarná
- 4 ks cesnak
- 1 ks pokrájaná paprika červená bez semien
- 2 cm koreň zázvor čerstvý
- 1/4 čl čili fliačky
- Marináda:
- 1 čl soľ
- 1 čl horčica
- 4 PL olej olivový
- 300 g prsia kuracie
- 1 čl paprika mletá údená
- Na konci:
- 1 ks fazuľa konzervovaná mix
- 1 ks cesnak
- 1/4 čl fliačky čili
- 1 čl alebo solamyl škrob kukuričný (gustin)
- Avokádová zmes na placky:
- 2 ks avokádo
- podľa potreby soľ
- 1 ks cesnak
- pár kvapiek olej olivový
- korenie mleté čierne
- šťava citrónová
- 50 g smotana kyslá

porcie

minút
príprava

minút
tepelná úprava
Postup receptu
Kuracie prsia si nakrájame na rezance. Do misky si pripravíme marinádu: zmiešame olivový olej, údenú mletú papriku, soľ, horčicu. Maso v marináde dobre premiešame. Zasypeme kukuričným škrobom a opečieme do zlatista na troche oleja. Vyberieme do nádoby a zakryjeme.
Na oleji čo nám ostal z maska podusíme na kolieska nakrájanú cibuľu a jarnú cibuľku,pridáme nasekaný cesnak. Zázvor si ošúpeme a nakrájame na drobné kocočky,pridáme k cibuli, popražíme a pridáme aj čili.Podlejeme trochou vody. Papriku nakrájame na kocky a dusíme v omáčke asi 10 minút. Možeme pridať malú kocočku masla.
Do základu omáčky pridáme konzervovanú fazuľu,prehrejeme, ďalej pridáme masko a premiešame, prilejeme ešte trochu vody,veľa nemiešame, dochutíme soľou ak je potrebné. Pretlačíme ešte jeden strúčik cesnaku a odstavíme.
Avokádo musí byť zrelé. Olúpeme šupku, prerežeme okolo jadra,prepolíme a jadro vyberieme. Hneď pokvapkáme citrónom, posolíme,pokoreníme,pretlačíme 1 strúčik cesnaku a pridáme pár kvapiek olivového oleja. Poriadne pretlačíme vydličkou alebo zmixujeme.
Naan placky alebo tortily pokropíme vodou a na 3 minútky dáme do vyhriatej rúry. Po pripečení dáme na taniere natrieme avokádovým pyré, na to naložíme maso a na každú porciu dáme trochu kyslej smotany.